Karaténban

Beus Vásárhelyi • 16 április 2020
0 comments
0 likes

Igaz, hogy önkéntes, de karantén, az, amiben tartom magam, magunkat.

Lassan elkezdjük a hatodik hetet. Önkéntes rabjai vagyunk a háznak és a kertnek. KÖzben próbálunk túlélni, vannak jobb és rosszabb napok, de azt hiszem át fogjuk vészelni valahogy!

A kedvenc hobbim az alvás, szunyókálás és meditálás lett. A maradék emberekkel történő kapcsolatom gyakorlatilag a nullára redukálódott. Dedem hasonlóképp, bár neki még van két virtuális barátja (az időnkre való tekintettel virtuálissá vált), de annyit veszekednek online, hogy inkább csak bosszúság részemről az egész, nemhogy irigyeljem. Viszont ha suliban lennénk, ugyanez lenne.

Van egy elméletem, persze nem egyedi, cserébe eléggé pesszimista!

Szerintem ugyanis mindenki el fogja kapni! Akár védekezik, akár nem. Legfeljebb később vagy hamarabb. Egy bio-informatikus a TV-ben azt nyiltkozta, hogy júliusra már több, mint 800 ezer fertőzött lesz  Magyarországon. (Plusz nehezitett pálya, hogy szerintem el lehet kapni kétszer). Itt és most akár le is húzhatjuk a rolót, ha nem elég erős az immunrendszerünk. Nekem napok óta kapar a torkom és le is gyengültem a mozgáshiány miatt, de persze már a korona tüneteit látom magamon, és lehet hogy most még csak farkast kiáltok, ám hamarosan valóság lehet belőle!! És itt szerintem a legrosszabb, hogy az a kevés kapcsolatod a világgal is megszűnik és a hozzátartozóidat sem láthatod. Ebbe magába is bele lehet betegedni! Nemhogy a hipochondriába...

Ugyanakkor az ember természetén is múlik, hogy éli túl ezt az időszakot: aki extrovertáltabb, az megirhatja végre a könyvét, aki introvertált pedig elolvashatja azt :)

Akartam még olyan témákat érinteni, hogy most a napokban kaptam meg az injekciót, még kb két havi gyógyszerem van, picit depressziósnak érzem magam (ami nem lenne nagy csoda), örülök, hogy vártunk még a baba-projekttel, mert nincs orvos égen földön, nehogy most törd el a karod, és arról, hogy mennyit főzök (rengeteget), de mostanra erőt vett rajtam egy fajta nihil, és megkukultam. Nincs mit mondanom, és ez szörnyű érzés. Szűkszavú lettem, frigid és rosszkedvű. Belőlem most ezt hozta ki a járvány, remélem elmúlik!!