Jogos-e?

Beus Vásárhelyi • 23 december 2020

Sziasztok!

Sajnos nem jó hirekkel jöttem... Nem véletlenül hallgattam ennyit!

Akárhogy is figyeltünk, fiam koronás lett. Majdnem egy hónapja itthon van. Itthon pótolunk mindent, de most már jól van, tünetmentes, a kedve is alakul. Szegény, a szobájában maszkban töltötte ezt a hónapot szinte, még szerencse, hogy van laptopja. Ugyan állitja, hogy nem volt magányos, és én is annyiszor néztem be hozzá, ahányszor csak tudtam, finomakat főztem és lestem kivánságait! Remélem az én kis sikerem is, hogy meggyógyult, ugyanis az orvosra nem számithattam, az csak az igazolást és a tesztet küldte. Jó hir a rosszban, hogy most már tünetmentes, igy együtt tudjuk tölteni a karácsonyt, mármint, egy légtérben.

Ezt megfejelte, hogy egy hete anyósom elhunyt... Férjem még pont el tudott búcsúzni tőle és odahivta a testvéreit is... Otthon, párnák és a családja között érte a végső álom! A család nem viseli valami jól, nekem is nagyon hiányzik. Az a rengeteg titkos recept, már sosem tudjuk meg, illetve jó tanácsokat sem ad már senkinek. Kedvec kifejezésem tőle fiam lábaira a "kakaókeverők"... Nyugodj békében, Gizi néni!

Úgyhogy a karácsony most egész érdekes, katasztrófa hangulatban közeledik, de mind próbálunk pozitivak lenni! A fát már feldisziitettük, ajándékok becsomagolva, kaja a fagyasztóban. Idén szüleimmel csak szabadtéren találkozunk, eljönnek falunkba és ott a tóparton ki is cseréljük az ajándékokat, váltunk pár szót, aztán haza az új, bár átmeneti otthonunkba. Idén tényleg 21-én volt a legsötétebb a nappal is, az éjjel is!

Én most azon gondolkodom, hogy kérjek-e profi segitséget!! Dehát a covid miatt ez is milyen lenne? Nyilván nem feküdnék be, és plusz gyógyszert sem szeretnék szedni, beszélgetni meg mindig van kivel, szóval akkor milyen fajta segitség lenne ez? Semmilyen. Legfeljebb rúgnának egyet belém, újabb bogyót kéne szedni és heti kontrollra járni, amit a munkám miatt nem engedhetek meg magamnak. Ilyen az, mikor éles a helyzet! Szüleim csak olajok a tűzre, nagymamám saját magával van elfoglalva, keresztanyám mindig kioktat, nagynéném a maga malmára hajtja a vizet, mikor elmondok neki dolgokat. Nincs kihez forduljak!! Ilyenkor szokták ajánlani a búrát, úgyhogy most át is megyek oda.

Mindentől függetlenül békés, boldog karácsonyt szeretnék kivánni mindenkinek!