Halloweeni népmese – avagy Enola Holmes filmbemutató

Krisztián Gácsi • 2 november 2020
1 comment
0 likes

2020-ban igen sok minden történt. Év vége felé sincs ez máshogy. Szeptemberben kijött az Enola Holmes nevű csodás kis 2 órás filmecske.

 

Online néztük együtt. Ez is egy 2020-as feeling. Közben meg lehet állítani és megbeszélni egy-egy jelenetet. Nem kell utána betenni a „NARRÁTOR LEMEZT” már megoldható ez is.

 

A „filmecske” egy bájos fiatal hölgy narratívájával indul. Láthatjuk a kisasszony létére is vagány gyerekkort.

 

A filmen végighúzódik egy „fantáziaszál”, mely folyamatos kíváncsiság érzetében tartja a nézőt. Nem feszültség ez, csupán egy kellemes érzés - ami miatt az ember - ha abba is hagyja a filmet késztetést érez, hogy végig nézze.

 

A kishölgyet magára hagyja az anyja. Ekkor indul a tulajdonképpeni cselekmény.

 

Kalandozások – a romantikusnak mondható kikacsintásokat sem nélkülözve – vonaton, „autómobillal”, konflissal, és - mivel 2020 van - Ju Jitsu -val. Brit nyomozósdi. James Bond után szabadon, és jelen esetben a Holmes név sem véletlen! Annyit talán elárulhatok, hogy személyesen Sherlock Holmes húgával, na persze - és természetesen – a mesterrel van dolgunk!

 

A film végig magával ragadó, sodró lendületű. Aranyos kis mese, pont így Halloweenre időzítve szinte tökéletes találat!

 

Akik valamelyik borúsabb hétvégi éjjel egy kis édességre vágynak a befűtött lakásban, feltétlen csak ajánlani tudom ezt a filmet!

 

Kellemes kikapcsolódást!