"FREEBRITNEY" MŰKÖDIK!

Krisztián Gácsi • 8 szeptember 2021
0 comments
0 likes

(FORRÁS: CNN, FORDÍTÓ: DEEPL) Britney Spears harca a bíróság által elrendelt gondnokság megszüntetéséért kedden váratlan fordulatot vett, amikor édesapja és a vagyonkezelője, Jamie Spears beadványt nyújtott be a megállapodás megszüntetésére.

A CNN által kedden megszerzett bírósági beadványban az idősebb Spears a lánya két különböző bírósági meghallgatáson a nyár folyamán elhangzott kérésére hivatkozott a 13 éves gondnokság megszüntetésére irányuló kérelmében.
"A gyámsággal kapcsolatos közelmúltbeli események megkérdőjelezték, hogy a körülmények olyan mértékben megváltoztak-e, hogy a gyámság létesítésének oka már nem áll fenn" - áll a beadványban.
"Ms. Spears elmondta a bíróságnak, hogy vissza akarja kapni az életének irányítását a gondnokság biztonsági korlátjai nélkül. Szeretné, ha maga dönthetne az orvosi ellátásáról, eldönthetné, hogy mikor, hol és milyen gyakran jár terápiára. Szeretné a karrierjéből származó pénzét maga irányítani, és felügyelet vagy felügyelet nélkül elkölteni. Szeretne megházasodni és gyermeket vállalni, ha úgy dönt. Röviden, úgy akarja élni az életét, ahogyan ő akarja, gondnok vagy bírósági eljárás kényszere nélkül" - olvasható részben a beadványban.
"Ahogy Mr. Spears újra és újra elmondta, ő csak azt akarja, ami a legjobb a lányának. Ha Ms. Spears meg akarja szüntetni a gyámságot, és úgy véli, hogy képes a saját életét irányítani, Mr. Spears úgy véli, hogy meg kell kapnia ezt a lehetőséget" - áll a beadványban.
Mathew Rosengart, Britney Spears ügyvédje "igazolásnak" nevezte a keddi fejleményt.
"Ez a beadvány egy újabb jogi győzelmet jelent Britney Spears számára - egy hatalmasat -, és egyben igazolja Spears kisasszonyt" - mondta Rosengart a CNN-nek adott nyilatkozatában. "Úgy tűnik, hogy Mr. Spears úgy gondolja, hogy megpróbálhatja elkerülni a felelősségre vonást és az igazságszolgáltatást, beleértve az eskü alatt tett tanúvallomást és az egyéb felfedezésekre való eskü alatt történő válaszadást."
Rosengart hozzátette, hogy Britney Spears "továbbra is minden lehetőséget megvizsgál".
Az idősebbik Spears 2009-es alapítása óta lánya vagyonkezelője. Emellett ő volt a lány személyének gondnoka is, ő felügyelte az egészségügyi és orvosi ügyeit, amíg 2019-ben félre nem lépett. Ekkor Jodi Montgomeryt nevezték ki Spears személyének ideiglenes gondnokává.
Egy júliusi meghallgatáson Britney Spears azt mondta, hogy feljelentést akar tenni az apja ellen "gondnoksággal való visszaélés" miatt, és "f---ing kegyetlenségnek" nevezte a megállapodást.
Jamie Spears egy korábbi bírósági beadványában kijelentette, hogy le kíván mondani a gondnoki tisztségről.
Rosengart éppen a múlt héten szólította fel Spearst, hogy ezt azonnal tegye meg, "mielőtt felfüggesztik".
Az ügyben korábban kitűzött meghallgatást szeptember 29-re tűzték ki.
A cikk egy korábbi verziója azt állította, hogy a bírósági beadványt szerdán szerezték meg. Helyesbítettük, hogy kedden szerezték be.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)